Костадин Паскалев: БСП трябва да е наясно със себе си преди коалицията

България 05.12.2021 19:30 Снимка: ДНЕС+

Костадин Паскалев: БСП трябва да е наясно със себе си преди коалицията

"Коалиция трябва да има. Не е въпросът дали аз ще преглътна това, което ще се случи, а дали българският народ ще го преглътне. Ако той не го преглътне, БСП ще бъде запратена в историята на политическите субекти в България". Това заяви пред БНР Костадин Паскалев, член на Националния съвет на БСП, бивш вицепремиер и регионален министър в кабинета "Сакскобургготски".

Управленска коалиция трябва да има, категоричен е той. По думите му изборите показаха низходяща тенденция в подкрепата на БСП и очевидно в политиката на БСП.

"Тази политика се формира от ръководството на партията, ние имаме тежки вътрешни проблеми, свързани с теми - как се формира политиката и от какви хора. Затова не знам какво да очаквам от Националния съвет на БСП относно коалиционното споразумение с ПП", заяви Паскалев.

Той е категоричен, че за да участва в управленска коалиция, БСП трябва да е наясно със себе си.

"Ръководството допусна неприятни грешки - БСП допусна да се приема като партия на статуквото, неубедителна предизборна платформа. Липсата на лидиране на ляв опозиционен блок, БСП беше опозиция, но не беше основната алтернатива на управлението на ГЕРБ", заяви Костадин Паскалев.

На предстоящия пленум трябва да бъде избран временно изпълняващ длъжността председател на БСП, каза той. По думите му БСП трябва да положи усилия в социалната сфера, регионалното развитие, енергетика, икономиката./24 часа

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448