Кирил Петков без покана нахълта в БТВ, ГЕРБ напуснаха предизборния дебат

България 28.09.2022 21:43 Снимка: ДНЕС+

Кирил Петков без покана нахълта в БТВ, ГЕРБ напуснаха предизборния дебат

Кирил Петков за пореден път се постави над правилата

"Явно това е свободно мероприятие в което всеки , който е решил може да се включи. Ако ние не покажем, че сме способни да спазваме правилата, къде отиват всичките ни програми”, заяви Томислав Дончев във връзка с нарушаването на правилата от бившия премиер Петков.

Проваленият бивш министър председател Кирил Петков смятал, че най-нормалното нещо било след като кандидат за народен представител не можел да участва в предизборния дебат, в студиото да отиде лидерът на партията.

С присъщата си грандомания Кирил Петков заяви, че „Г-н Шолц ходи да търси газ, а ние го намерихме”. На тази реплика на бившия премиер отговори Любомир Каримански от ИТН, който възкликна, че това са пълни лъжи, доказани от служебния кабинет. „Какво говорите Вие, че г-н Шолц е обикалял”, запита Каримански. Той заяви, че докато Петков е бил премиер не се е срещнал с нито един европейски лидер.

Припомняме, че скандалът започна със самия старт на предвидения за тази вечер дебат в ефира на БТВ. В предварителната заявка по правилата на телевизията, в дискусията от името на ПП "Продължаваме промяната" е записан за участие кандидатът за депутат Венко Сабрутев. Вместо в предварително обявеният начален час 19:30, предаването започна с десетминутно закъснение.

В студиото вместо Венко Сабрутев се появи бившият премиер и съпредседател на ПП ПП, който заяви, че съпартиецът му е възпрепятстван заради проблеми от лично естество.

Кирил Петков арогантно остро си позволи да апострофира водещата на дебата, а след това също толкова безпардонно и арогантно прекъсваше Томислав Дончев от ГЕРБ, който заяви, че техният представител в дискусията Деница Сачева, няма да участва.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648