Кирил и Асен повериха ПП в парламента на финансиста Гюров

България 03.12.2021 13:34 Снимка: ДНЕС+

Кирил и Асен повериха ПП в парламента на финансиста Гюров

Съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев повериха парламентарната група на "Продължаваме промяната" на експерта от банковия сектор и преподавател по финанси в Американския университет Андрей Гюров. Той бе и водач на листата на формацията за Благоевград.

Гюров има над 15 години опит на експертни и ръководни длъжности в банкови институции в САЩ и Европа и е консултирал компании като Raiffeisen Austria, BAWAG P.S.K., Unicredit Bulbank и други, се посочва на сайта на ПП за биографията му. От 2010 г. преподава в Американския университет.

Негова заместничка на парламентарната група ще е бившата зам.-министърка на икономиката Яна Балникова. Тя бе сред основателите на формацията.

Начело на ГЕРБ-СДС отново е Десислава Атанасова, а нейни заместници са председателят на СДС Румен Христов, юристът Александър Ненков и Тома Биков. Председател на парламентарната група на БСП е лидерката на партията Корнелия Нинова, а нейни заместници в парламента са Атанас Зафиров, Драгомир Стойнев и Христо Проданов.

Председател на групата на "Има такъв народ" остава Тошко Йорданов и ще го замества Виктория Василева. Начело на групата на "Демократична България" е Христо Иванов, а заместници са конституционалистът Атанас Славов, Иван Димитров, Владислав Панев. Костадин Костадинов ще е председателят на парламентарната група на "Възраждане", а зам.-председател ще е Петър Петров./24 часа

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448