КЕВР пита"Топлофикация София" защо държи столичен квартал без топла вода

България 06.10.2020 17:55 Снимка: ДНЕС+

КЕВР пита"Топлофикация София" защо държи столичен квартал без топла вода

КЕВР изиска "Топлофикация София" да обясни причините за продължителното прекъсване на топлоподаването към столичния кв. "Дървеница".

В тридневен срок дружеството трябва да информира Комисията за плановите и аварийни прекъсвания в периода от 1 май до 1 октомври за клиенти в ж.к. "Дървеница" - конкретните абонатни станции, броя на засегнатите клиенти, датата и часа на преустановяване и възстановяване на топлоподаването.

От "Топлофикация София" трябва да обяснят конкретните причини за прекъсванията - дали ремонтите са били планови или аварийни, абонатите били ли са своевременно уведомени за тях, както и да посочат причините за просрочванията. За тези случаи дружеството трябва да информира дали предвижда неустойки за недоставената услуга.

Енергийният регулатор очаква топлофикационното дружество да предостави и изчерпателен доказателствен материал, който да показва датите на уведомяване на клиентите при планови прекъсвания и датите на възстановяване на топлоподаването.

От КЕВР посочват, че в началото на летните ремонти са призовали "Топлофикация София" да потърси възможности за оптимизация на планираните дейности за максимално ускореното им изпълнение и да не се допуска създаване на обществено напрежение. По тази причина се изисква да бъде представен и анализ на причините, довели до удължаване на срока за извършване на плановите ремонти, както и да бъдат посочени средства и срокове за компенсиране на клиентите в случаите на забавяне на възстановяване на топлоподаването.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448