Катастрофата в БСП неизбежна, според опозицията на Нинова

България 07.10.2022 14:29 Снимка: ДНЕС+

Катастрофата в БСП неизбежна, според опозицията на Нинова

"Утрешният Национален съвет на БСП ще бъде съдбовен, защото изборът, пред който ни поставя е съдбовен за партията. Партия със 130-годишна история, която изпадна до петоразрядна политическа сила".

Това коментира евродепутатът Петър Витанов за предстоящия пленум на левицата утре. Той е и сред лицата на вътрешната опозиция на Нинова.

Истината може да е трудна за преглъщане, но илюзията, че всичко е наред, няма да я направи по-малко горчива, убеден е Витанов.

"Докато левите хора в най-бедната страна в ЕС оттеглят доверието си от нас, десните се наслаждават на провала ни. Крахът е факт, а катастрофата няма да ни подмине, колкото и да се преструваме, че не я забелязваме", смята социалистът.

"Единственият шанс да спасим идеята, която ни събира и която за много от нас е житейски път, мисия и вяра, се крие в обновлението. Вярвам, че сме способни да поискаме и отстояваме истинска промяна, за да обърнем хода на събитията, за да ни има и занапред. Такива, каквито сме - социалисти, убедени в смисъла на лявата идея за бъдещето на страната ни, не за нашето собствено", коментира евродепутатът.

Той припомня е твърдението на Ерих Фром, според когото дилемата на съвременния човек е синтезирана в един въпрос: "да имаш или да бъдеш". Надявам се в събота всички заедно да намерим верния отговор, допълва Витанов. 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648