Каспаров: Надявам се българите да направят правилния избор и да подкрепят ГЕРБ

България 20.09.2022 12:48 Снимка: ДНЕС+

Каспаров: Надявам се българите да направят правилния избор и да подкрепят ГЕРБ

„Ситуацията с войната в Украйна е като шахматна аналогия – в политиката няма сиви полета, има бяло и черно – или взимаш правилната позиция или не. Затова е важно България да заеме категорична позиция по темата, без да има негативи за нея. ГЕРБ са единствената партия, която има силна позиция относно войната в Украйна и подкрепата за Украйна!”. Това заяви световният шампион Гари Каспаров по време на брифинг в централата на ГЕРБ.

Той подчерта, че представлява руската опозиция извън страната и за него е важно Украйна да има пълна победа, както и руските престъпници да понесат своето наказание.

„Днешното посещение е заради нашите действия. Ние сме партията, която първа сложи украинското знаме . Първи казахме, че това е агресия и война и това трябва да спре. ГЕРБ първа предложи в НС България да изпрати оръжие за Украйна”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че ЕС и НАТО трябва да се опълчат на действията, които се случват в Украйна.

„Нашата партия се обяви за сто процента диверсификация от „Газпром”, а младежите събраха 50 хил. лв. и ги изпратиха на своите връстници, пратихме украински деца и на почивка на българското Черноморие. Така, че докато другите говорят ние действаме”, допълни Борисов.  

Той подчерта, че ГЕРБ и СДС на твърдата позиция в защита на Украйна. Борисов допълни, че руският народ не е враг на България и се надава Русия да бъде част от демократичната общност.

„Ние също сме уязвими, гледайки подобни действия на Балканите, затова днес позицията трябва да е повече от ясна и аз съм благодарен, че на Запад са я чули и целия ЕС сме на едно мнение”, допълни лидерът на ГЕРБ.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648