Каракачанов и Томислав Дончев ще се борят с концепции за интеграция на ромите

България 28.02.2021 16:11 Снимка: ДНЕС+

Каракачанов и Томислав Дончев ще се борят с концепции за интеграция на ромите

Работихме добре с ГЕРБ, ако кажа, че не е имало търкания и разминавания, няма да е вярно. Това заяви пред бТВ вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той поясни, че разминаванията с коалиционната партия са били за по-сериозна политика към ромите и за тяхната интеграция.

Друга тема, по която не са постигнали съгласие, е била за доброволните отряди в борбата с битовата престъпност.

Каракачанов съобщи, че вицепремиерът Томислав Дончев е направил подобна концепция и очакванията са след обществено обсъждане двете концепции да бъдат сложени на масата.

Има ли промяна в тактиката на ВМРО на тези избори, отговори Красимир Каракачанов. "Тя е червено-черна линията, джендъризма не е модерен във ВМРО", каза Каракачанов относно издигането на две красиви жени Жени Калканджиева и Ернестина Шинова, които са в листите на партията.

"Половете в човешкия живот са два, отчитайки равенството на половете, съвсем нормално е двете да са в листите", поясни лидерът на ВМРО.

Той обясни в заключение, че се отлага участието на България в маневри на НАТО в Черно море в учението "Посейдон 21", защото има пет позитивни случая от екипажа ни с коронавирус.

"След 14 дни ще се присъедини и България към това учение, това не е първият случай и не е само у нас", поясни той./news.bg

CHF CHF 1 1.77625
GBP GBP 1 2.25344
RON RON 10 3.97018
TRY TRY 10 2.02274
USD USD 1 1.63176