Карадайъ: Нито две-, нито три-, нито петчленна партийна коалиция, трябва широко съгласие

България 15.04.2021 12:54 Снимка: ДНЕС+

Карадайъ: Нито две-, нито три-, нито петчленна партийна коалиция, трябва широко съгласие

За ДПС сме по-близо до нови избори

Изборите отминаха, сега предстои трудното. Разчитаме вота на българските избиратели като ясно изразено желание за промяна.

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той  подчерта, че промяната трябва да „възстанови политическата нормалност“ и „рестарт на държавността“. Словото си той започна с поздрав към всички мюсюлмани, честитейки им светлия месец Рамазан и пожелавайки здраве, мир и благоденствие. Карадайъ отбеляза, че новите три партии имат едва 92 мандата в парламента, които не дават възможност да сформират мнозинство, което да излъчи правителство. Ето защо, според него, страната ни е по-близо да перспективата за отиване на нови избори, подчертавайки, че партията му е готова за тях.

„В този възможно най-пъстър парламент, създаващ условия за невъзможност за формиране на управленски партийни коалиции, избирателите искат да се изпълни девизът - Съединението прави силата. Единственият модел, по който това може да стане като се набележат основните приоритети, пред които е изправена държавата, политическите сили да дискутират и постигнат единомислие. Това не предполага нито дву-, нито три-, нито петчленна партийна коалиция, а много по-широко съгласие. Много по-пластично управленско решение, което автоматически изключва чисто партийни кабинети, оглавявани от партиен лидер. Така ние разчитаме замисълът на суверена", заяви още Карадайъ./tribune.bg

CHF CHF 1 1.78192
GBP GBP 1 2.27388
RON RON 10 3.96962
TRY TRY 10 1.9401
USD USD 1 1.60709