Каназирева: Папката с данни за Караганева е дадена на ДАНС още преди изборите

България 04.12.2021 11:56 Снимка: ДНЕС+

Каназирева: Папката с данни за Караганева е дадена на ДАНС още преди изборите

Министър Везиева има пълното право да се разпорежда със състава на съвета на директорите. Ние смятаме, че сме направили това, което е наш и служебен, и граждански дълг. Въпреки че министър Кирил Петков пое огромна крачка за прозрачност. За мен това беше голям шанс за това. В последния един месец обаче за прозрачност не можеше и да става дума. Ние не знаехме какво се случва. Като изпълнителен директор, който има ексклузивни права, може да сключва договори, да назначава, уволнява - тези права са й дадени от Търговски закон. Само че това дружество се управлява от съвета на директорите. След избирането на Ваня Караганева започна лека полека с поетапно разхлабване на практиките. От встъпването й на 29 октомври до към 12-13 ноември вече имаше половин папка с неща, за които се опитвах да говоря с нея, но тя се оправдаваше, че се ползвала с доверие. Това заяви пред БТВ изпълнителният директор и член на съвета на директорите на ДКК Рая Каназирева, чиято оставка бе поискана вчера от министърката на икономиката Даниела Везиева.

В протокола даже не е описано кой как е гласувал. Ние сме си свършили работата си, като сме казали, че сме оттеглили доверието си от нея. В управлението на дружеството трябва да си професионален мениджър, да знаеш как да работиш в тази сфера. Това, което е направила, е подкрепено с една папка документи. Тя е дадена на ДАНС още преди изборите и не сме вдигали абсолютно никакъв шум. Тези неща те са подети много преди някой да се опитва да политизира каквото и да е, посочи тя.

На съвета директорите я питаме госпожа Караганева "няма ли да ни информирате, че въобще подписвате нещо, щом става въпрос за стратегически интерес". Аз имам опит в банка, в телеком, в търговски дружества. Какви интереси сме побутнали, като изнасяме това нещо - нямам идея, но явно са доста съществени. За мен е странно да се искат оставки на хора, които изнасят документи за нередности, заяви още Каназирева./БТВ

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648