Ивайло Вълчев: Сливането на служби ще доведе до институционално неудобство

България 21.09.2023 15:41 Снимка: ДНЕС+

Ивайло Вълчев: Сливането на служби ще доведе до институционално неудобство

"Такова сливане на службите би предизвикало най-малкото институционално неудобство не само в България, а и извън нея" - така депутатът от "Има такъв народ" Ивайло Вълчев коментира идеята на съпредседателя на ДБ Атанас Атанасов за сливане на ДАР и военното разузнаване.

"Според нас това решение е разумно, тъй като ние изначално не разбрахме въобще какви са дълбоките мотиви за това да бъдат сливани службите. Един от нашите мотиви против това беше същия - че ситуацията в момента не позволява това. Плюс това, ако човек се запознае малко по-детайлно със структурата на разузнаванията, ще стигне до извода, че примерно военното разузнаване работи като партньор със страните членки на НАТО, влиза и в други структури", коментира още депутатът.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатът от ДПС Делян Пеевски обясниха, че не са против реформата в службите, но моментът не е подходящ. И двамата призоваха Атанасов да се върне начело на ресорната комисия в Народното събрание, след като вчера подаде оставката си, тъй като Борисов не обеща подкрепа за законопроекта му.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648