Иван Шишков: ГЕРБ не ми вярват, логично е за тях да съм лошият вестоносец

България 01.02.2023 09:06 Снимка: ДНЕС+

Иван Шишков: ГЕРБ не ми вярват, логично е за тях да съм лошият вестоносец

ДНСК вади фактите, а не представлява „бухалка“, както смята г-н Нанков

„Днес разбрах, че ГЕРБ не ми вярват. А ние вярваме ли на ГЕРБ, след като на всички ни обещаваха, че магистрала „Хемус“ се строи, а се оказа, че не се строи, само е платена? Сега се държат все едно не са били никога на власт и до средата на 2021 г. не са живели в тази държава“. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, съобщиха от министерството.

Според него било логично да не са доволни от фактите, които излизат, и той да бил виновен. Шишков  напомни, че голяма част от основните и текущи ремонти на пътища били възлагани от ГЕРБ през 2020 г. до лятото на 2021 г.

След това всичко е възлагано от предишния редовен кабинет. Министърът допълни, че ще направи проверка дали има възлагания в мандата на сегашния служебен кабинет.

„Намирам за логично за тях лошият вестоносец да бъда аз”, коментира министър Шишков.

Той се учуди, че сега ГЕРБ искали независими експертизи. Обеща, че щял да прави проверки, където трябва „Всичко, което излиза и ще продължи да излиза като незаконно строителство, е въпрос само на факти, а не на атака към политическата партия“, допълни той.

„ДНСК е институцията, която има изключителна роля в пускането на интерконектора, тя си върши работата и вади фактите, а не представлява „бухалка“, както смята г-н Нанков. Фактите не са бухалка. Самото понятие „бухалка“ може би отива за устата на някои политици, но не и на мен, поради тази причина ми е много трудно да го коментирам“, каза още в отговор на въпрос министърът.

CHF CHF 1 2.05315
GBP GBP 1 2.28325
RON RON 10 3.92989
TRY TRY 100 5.85885
USD USD 1 1.81062