Идея за координация – всяка сутрин в 8 часа Кирил Петков да е в МС

България 10.06.2023 11:17 Снимка: ДНЕС+

Идея за координация – всяка сутрин в 8 часа Кирил Петков да е в МС

Всяка сутрин в 8 часа Кирил Петков да е в Министерския съвет, за да координира работата на правителството с тази на парламента. Такава идея е обсъдена от групата на “Продължаваме промяната” във връзка с предстоящата схема за работа, която трябва да се изработи.

Координацията трябва да върви по две линии - между правителството и парламента, както и между групите на ПП-ДБ и ГЕРБ. Затова било обсъдено пък да се предложи на председателя на Народното събрание Росен Желязков и на шефката на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова да изговарят предварително законодателната програма за седмицата заедно със зам.-шефа на НС от “Промяната” Никола Минчев и някого от четиримата шефове на групата - Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев.

 

В петък бе решено съотношението на ресорите в новото правителство да е 13:4 между премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. Това стана ясно от съобщение на правителството. Бившата еврокомисарка лично ще наблюдава дейността на четири ведомства - Държавна агенция “Архиви”, тази по метрология и технически надзор, Агенцията за ядрено регулиране и Държавната агенция за закрила на детето.

Денков пък ще отговаря за службите, държавния резерв, агенцията за бежанците, Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата”, комисията за стоковите борси и тържищата, Националната агенция за оценяване и акредитация, тази за професионално образование и обучение, Агенцията за публичните предприятия и контрол, Националния статистически институт и Патентното ведомство.

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.33073
RON RON 10 3.93725
TRY TRY 100 5.4048
USD USD 1 1.78876