И областният управител на Добрич е с коронавирус

България 23.07.2020 19:23 Снимка: ДНЕС+

И областният управител на Добрич е с коронавирус

Областният управител на Добрич Красимир Кирилов е с положителен резултат от PCR тест за коронавирус, съобщиха от Областния координационен щаб.

Той е в добро общо състояние, поставен е на домашно лечение и е в изолация.

В областната администрация вече са предприети мерки за дезинфекция, установени са хората, контактували с Кирилов, и са поставени под карантина. Вечерта на 24 юли ще бъде извършена пълна дезинфекция на сградата от лицензирана фирма. Въвежда се и строг контрол за достъп в областната управа, посочват от щаба. В сградата няма да бъдат допускани граждани без лични предпазни средства. Отменят се всички планирани работни срещи, заседания и събиране на комисии.

Комплексният център за обслужване на граждани ще работи с нормален график като посетителите трябва да спазват противоепидемичните мерки и социална дистанция.

Областният управител отново призовава гражданите да носят маски в затворени обществени сгради и обществения транспорт и да спазват лична хигиена. „Заболяването е сред нас и от нас зависи да намалим регистрираните всеки ден случаи на заразата“, заявява Красимир Кирилов. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81566
GBP GBP 1 2.14389
RON RON 10 4.01155
TRY TRY 10 2.20125
USD USD 1 1.67954