И БСП отказаха на Пеевски

България 10.07.2024 18:55 Снимка: ДНЕС+

И БСП отказаха на Пеевски

Българската социалистическа партия е изпратила отрицателен отговор до председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски във връзка с търсената подкрепа за реализиране на втория мандат.

Официален отговор е изпратен от председателя на парламентарната група на БСП Борислав Гуцанов.

"ПГ на БСП подхожда с изключително уважение към всички парламентарни групи и техните избиратели, но Националният съвет на Българската социалистическа партия има решение парламентарната група да не участва в разговори за съставяне на правителство с първите два мандата", казват от левицата.

Депутатите от ПГ на БСП за България стриктно спазват и се ръководят от решенията на партийните органи.

От БСП отново заявяват мнението си, че изход от тежката криза виждат в третия мандат и сформиране на истински "надпартиен експертен кабинет на националното съгласие". Самата процедура в рамките на третия мандат дава време да се обсъдят приоритети за развитието на България и подобряване на живота на българските граждани.

"ПГ на БСП вярва, че именно това е пътят за излизане от политическата криза и стабилизиране на страната", се казва още в писмото.

С отказа на БСП, който идва само час преди да изтече 24-часовия срок, поставен вчера от Делян Пеевски, ДПС се сблъсква с отказа на всичките политически сили - ГЕРБ потвърдиха днес позицията си, от ПП-ДБ също отказаха да водят разговори, Възраждане и ИТН с изявления не приеха предложението за разговори. Така може да се счита и разговорът за реализация на втория мандат за съставяне на правителство в 50-тия парламента за предварително обречен. 

Все още не е ясно кога държавният глава Румен Радев смята да го връчи

CHF CHF 1 2.01882
GBP GBP 1 2.32063
RON RON 10 3.93432
TRY TRY 100 5.43423
USD USD 1 1.79599