Харалан Александров: Ситуацията е "Игра на тронове", Борисов дължеше на ГЕРБ такъв кабинет

България 02.07.2024 13:57 Снимка: ДНЕС+

Харалан Александров: Ситуацията е "Игра на тронове", Борисов дължеше на ГЕРБ такъв кабинет

Новия проектокабинет и политическата обстановка в страната коментираха социалният антрополог Харалан Александров и журналистът Бойко Станкушев в „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

"Половината от членовете на предложения кабинет вече са били министри, освен това са депутати с голям опит и се представиха добре на изборите. Това е послание към другите участници в политическата битка, но и силно такова към партията, която мина през тежки времена, но отново е първата политическа сила", каза Александров. "В този смисъл Борисов държи на своята партия точно такъв кабинет“, допълни той.

„Ние не сме в условия на демокрация, а на постоянен конфликт, в ситуация на „Игра на тронове“, в която всеки е срещу всеки“, каза експертът. Той посочи, че при новите политически проекти се забелязва, че започват да се разпадат твърде бързо.

Александров каза, че вероятно другите партии няма да подкрепят предложения кабинет.

Станкушев заяви, че Борисов е посочил много популярни и разпознаваеми лица. Това е правилен ход, допълни журналистът. По негови думи лидерът на ГЕРБ си осигурява и вътрешна сигурност с конкретните личности, предложени за министри.

CHF CHF 1 2.02028
GBP GBP 1 2.32635
RON RON 10 3.93298
TRY TRY 100 5.46945
USD USD 1 1.80095