Градския плувен комплекс в Асеновград – изряден, установи проверка

България 13.07.2020 10:33 Снимка: ДНЕС+

Градския плувен комплекс в Асеновград – изряден, установи проверка

Извършена е проверка на Градския плувен комплекс в Асеновград, резултатът от която е отличен. Инспекцията е проведена от представители на Българския червен кръст (БЧК), Регионална здравна инспекция – Пловдив (РЗИ), Филиала на Център за спешна медицинска помощ (ФЦСМП), Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Асеновград и РУ – Асеновград.

Пробите, които са взети от водата в двата басейна на комплекса, са били без забележка. От стартиране работната дейност в обекта до момента тя е изследвана 3 пъти. Проби ще продължат да се взимат периодично. Направен е оглед по отношение безопасността на гражданите при ползване на площите и помещенията. Поставени са 4 табели с мерки, които е препоръчително да се спазват от плажуващите. А именно: да се спазва социална дистанция, да не се разместват шезлонгите, а хората да мият ръцете си с вода и сапун и т.н. Обектът разполага с два оборудвани медицински пункта и с 2 медицински лица. На входа е поставен дезинфектант така, че всеки посетител да може да дезинфекцира ръцете си при влизане, след което му се измерва и температурата.

Два пъти месечно (на всеки 2 седмици) се прави дезакаризация на площите. За безопасността на плажуващите се грижат 4-ма спасители. Те са разпределени в 2 смени по двама (един за детския басейн и един за басейна за възрастни), като междувременно следят и за спазването на противоепидемичните мерки, от страна на посетителите. Обектът се дезинфекцира на всеки два часа, а шезлонгите - и след всеки посетител. От РЗИ бе извършена проверка и на препаратите, с които се извършва третирането на площите, като отново не са отправени забележки или предписания.

От стартиране на сезона до момента за ползване на Градския плувен комплекс са издадени 95 карти от 50 лева, 54 карти от 40 лева, 360 карти от 10 лева и 320 карти от 35 лева (за хората, които искат да ползват басейна в часовете от 08:00 ч. до 10:00 ч. и от 18:00 ч. до 20:00 ч.).

CHF CHF 1 1.816
GBP GBP 1 2.19761
RON RON 10 4.01336
TRY TRY 10 2.16883
USD USD 1 1.61332