Говорителят на служебния кабинет, назначен от Румен Радев, заплашва Кирил Петков заради Русия?!

България 25.01.2022 12:13 Снимка: ДНЕС+

Говорителят на служебния кабинет, назначен от Румен Радев, заплашва Кирил Петков заради Русия?!

"Огромната част от българите са русофили, затова властта се измъква от позиция по казуса Русия-НАТО. Българинът няма да приеме участие на България в някакви действия срещу Русия, това ще доведе до падане на правителството и до трайни проблеми у нас". Това заяви за "Твоят ден" по NOVA NEWS Антон Кутев от БСП.

 По думите му  има сериозен проблем, който изисква политически решения. "Ясно е, че сме членове на ЕС и НАТО и няма как да се правим на две и половина, няма как да не участваме. Властта се опитва да го пропусне и да не говори за това заради това, че българският народ не иска военни действия с Русия", допълни той. 

 "Трябва да има отстояна позиция по казуса. Позицията може да се превърне в разделителна линия в обществото ни, особено ако бъдем въвлечени в сблъсъци с Русия. Коалицията е изправена пред много различни проблеми - има тежка икономическа и здрава криза. Всичко това заедно води до сериозни рискове за правителството. Ако властта в близките 1-2 месеца не реши проблемите с Гешев, той ще смени правителството. Няма да си тръгне сам", каза Кутев.

По думите му геополитическата ситуация, в която сме в момента, е нежелана за народа ни. "Решенията са много сложни и непопулярни, затова властта се измъква. Критиките на ГЕРБ имат основания, но дали точно те трябва да ги отправят е въпросът. Намираме се на фронтовата линия между два колоса, трябва да намерим пътя", подчерта той./NOVA

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648