ГЕРБ откри предизборната си кампания в Габрово, Търново и Видин

България 16.10.2021 19:52 Снимка: ДНЕС+

ГЕРБ откри предизборната си кампания в Габрово, Търново и Видин

И днес ГЕРБ продължи с откриването на предизборната си кампания за вота 2 в 1 на 14 ноември. Начало беше дадено в Габрово, Велико Търново и Видин. От Катедралния храм „Рождество Богородично“ във Велико Търново Коалиция ГЕРБ-СДС стартира предизборната си кампания.

„Кризите се редят една след друга заради болните властови амбиции на един човек, който преди малко повече от година вдигна юмрук и счупи гръбнака на българската демокрация. На хората им омръзна от избори. Те вече не вярват на обещания за светло бъдеще, на поредните, преоблечени в нови дрехи умни, красиви, почтени, перфектни нови български политици“, каза проф. Костадин Ангелов.

Той допълни, че държавата е страничен наблюдател на здравната криза. „Мерки не се взимат, има само обявени намерения. Служебният министър на здравеопазването се притеснява да въведе мерки, защото е част от предизборния щаб на кандидат-президента Румен Радев. В същото време за четири дни броят на жертвите на Covid-19 е толкова, колкото за целия октомври 2020-а година“, разкритикува проф. Ангелов.

По традиция в Габрово кампанията започна с водосвет за здраве и благополучие на жителите областта. Томислав Дончев подчерта, че смисълът от предизборната надпревара трябва да бъде в това кой ще носи отговорност и кой ще променя живота на хората за по-добро.

С водосвет за здраве и успех коалиция ГЕРБ-СДС във Видин откри предизборната си кампания.

В катедралния храм „Св. Вмчк. Димитър Солунски” кандидатите за народни представители бяха благословени от Видинския Митрополит Даниил, който призова за смирение и единение в името и за добруването на българския народ и държава. „Надявам се след тази кампания да имаме стабилно управление. На страната ни е нужно правителство, което може да взема решения и да носи отговорност за тях. Последните пет месеца бяха тежки. Страната ни беше вкарана в безвремие и безпътица. Подобна безотговорност е непосилна за България”, каза Росица Кирова./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448