Фандъкова към столичани: Пазете се, до часове ни връхлита бурен вятър

България 07.07.2020 16:18 Снимка: ДНЕС+

Фандъкова към столичани: Пазете се, до часове ни връхлита бурен вятър

Все още отводняват НДК, „Лъвов мост“ и подлезите на бул. „България“

Кметът на София Йорданка Фандъкова отправи предупреждение към столичани за повишено внимание през следващите часове. Причина за това е, че след поройния дъжд през следващите часове се очаква и бурен вятър.

Фандъкова се обърна към всички, които са отговорни за сигурността на строителни обекти, билбордове и всичко, което би представлявало риск в такава обстановка, да обезопасят съоръженията. Кметът отправи предупреждение и към всички останали жители на града.

„Тези, които са вкъщи - да обезопасят терасите си, а останалата част - да се движат с повишено внимание по улиците“, напомни градоначалникът.

Изчистването на уличните платна и шахти след снощната буря продължава в целия град. Все още отводняват НДК, „Лъвов мост“ и подлезите на бул. „България“. При тунела на „Лъвов мост“ ситуацията е най-тежка.

„Освен чистене, възложих и миене на участъци от улиците. Видях, че мият на „Христо и Евлоги Георгиеви“, където реката излезе. Вече всички реки са в коритата си и няма опасност от разливи“, увери тя.

От думите ѝ стана ясно още, че 12 дървета са паднали вследствие на бурята в различни паркове на града и поясни, че в момента екипите на „Зелена система“ махат паднали клони както в парковете, така и по улиците на града.[**sorce_name**]

CHF CHF 1 1.81752
GBP GBP 1 2.16509
RON RON 10 4.04448
TRY TRY 10 2.38545
USD USD 1 1.66241