Евтим Милошев: Има пари в туризма, но няма кадри

България 22.05.2024 10:23 Снимка: ДНЕС+

Евтим Милошев: Има пари в туризма, но няма кадри

България е една традиционна морска страна. Всеки, който не е ходил по нашето Черноморие, може да види, че туристическият продукт се развива много позитивно. Времената се менят, но доброто хубаво родно Черноморие съществува. 

Това заяви пред БНТ служебният министър на туризма Евтим Милошев . 

Според него най-големият проблем остава липсата на работна ръка. Усилията би следвало да бъдат насочени в посока обучението на кадри, настоя министър на туризма. Заплащането в туризма расте и парите, които се предлагат на заетите в туристическия сектор са добри, но няма достатъчно кадри, подчерта още ведмъж Евтим Милошев . 

Той обясни, че в развитите туристически страни, прогнозата за времето винаги е позитивна.

Хората не могат да бъдат убедени дали да почиват на нашето Черноморие или не, посочи Милошев.

Според него с застрояването по Черноморието е свързано с развитието на така нареченият туристически продукт. Пресилено и крайно е да се твърди, че България се свързва с алкохолен туризъм, категоричен бе Милошев. 

Той увери, че има прекрасни плажове по българското Черноморие, но няма достатъчно добра инфраструктура до тях.  Евтим Милошев обаче посочи, че религиозният и историческият туризъм остава в сянка. Приоритет обаче остава летният туристически сезон, за да може да се управлява големият туристически поток, който ще дойде в България, за да може да се върне отново у нас, изтъкна служебният министър на туризма.

Той бе категоричен, че са решени проблемите с наводненията и инфраструктурата, които станаха по Южното Черноморие миналата година. Водата на морето също е чиста. 23 сини флага за чистота на морската вода има по българското Черноморие, каза още Евтим Милошев . 

CHF CHF 1 2.05617
GBP GBP 1 2.3135
RON RON 10 3.93029
TRY TRY 100 5.59171
USD USD 1 1.82532