Двойно повече екипи ще следят дали столичани носят маски в градския транспорт

България 26.08.2021 13:11 Снимка: ДНЕС+

Двойно повече екипи ще следят дали столичани носят маски в градския транспорт

Най-късно от понеделник ще удвоим екипите, които следят за спазването на мерките в градския транспорт, а екипи на Столичния инспекторат ще засилят контрола в търговските обекти. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която посети обновената градина "Папа Йоан Павел II", съобщават от "24 часа".

Тя посочи, че в момента екипи на Общинска полиция следи за този контрол, но тя е поискала да се включат и екипи на СДВР.

Кметът напомни, че носенето на маски в закрити помещения не е отпаднало и призова хората да спазват тази мярка.

По нейни думи най-важната задача е да се намали натискът към болниците и софиянци да получават навременна и качествена медицинска помощ.

Фандъкова изтъкна, че единствената кампания, която в момента върви за ваксинация, е тази на Столичната община. Тя отчете, че в последните дни има засилен интерес към ваксинирането.

Градоначалникът напомни и че от 1 септември е създадена организация мобилни екипи да посещават на място училища и детски градини, отделно се предоставя такава възможност и на фирми и различни организации, при които над 25 служители са пожелали да се имунизират./24 часа

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448