Драми от Доспат събраха ПП-ДБ, ИТН и „Величие”

България 11.07.2024 12:31 Снимка: ДНЕС+

Драми от Доспат събраха ПП-ДБ, ИТН и „Величие”

„Величие”, ПП-ДБ и ИТН се обединиха в желанието си поканят в Народното събрание протестиращите от Доспат.

Днес пред парламента има протест срещу действията на кмета на Доспат Елин Радев от ГЕРБ. Недоволството тръгна преди дни, след като от общината са започнали да събарят незаконни пристройки, а построилите ги го обявили за политическа репресия.

Веднага след като започнало разчистването на незаконните обекти в Доспат, собствениците им обявили, че са симпатизанти на други политически сили или дори бизнес конкуренти на кмета. Към потърпевшите се присъединили и хора от други населени места, които пазили с жива верига застрашените от събаряне постройки.

Жена обявила, че е с разбита глава при опит на Радев лично да мести  керемиди и подала жалба в полиция и прокуратура. В процеса се включили дори депутати от други партии, които твърдят, че Радев използва служебното си положение, за да се саморазправя с опоненти.

Драмата с бутането на незаконните обекти в Доспат успя да ескалира до най-високата трибуна в държавата – тази на Народното събрание.

В интервю за еТВ  кметът на Община Доспат отрече обвиненията и заяви, че това са няколко човека, които са нарушили закона и в опит да спасят незаконните си постройки се обединили и обикалят  партиите, за да търсят подкрепа. Намесата на политически лидери от региона пък също определи като нарушаване на закона и опит на политиците да оправдаят ниските си изборни резултати в Доспат.

CHF CHF 1 2.02028
GBP GBP 1 2.32635
RON RON 10 3.93298
TRY TRY 100 5.46945
USD USD 1 1.80095