ДПС към Радев: Политическата криза не настъпва за ден (ВИДЕО)

България 06.12.2021 12:00 Снимка: ДНЕС+

ДПС към Радев: Политическата криза не настъпва за ден (ВИДЕО)

Според партията сме закъсняхме с Плана за възстановяване и устойчивост и с оперативните програми

ДПС станаха третата сила, поканена от Радев на „Дондуков“ 2 във връзка с консултациите за съставянето на правителство.

Радев заяви, че има очаквания за редовен кабинет и че българските граждани гласували за промяна.

„Изборите, проведени три пъти в страната, са в резултат на политическата криза. Тя не настъпва за 1 ден и ние станаха свидетели как през годините сме стигнали до ситуацията, в която се намираме, подчерта от своя страна лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Преодоляването на политическата криза може да се случи чрез диалог между партиите, политическите субекти и диалог между институциите. Не е нова тема за нас от ДПС, защото през годините ние неведнъж сме предупреждавали, че можем да стигнем до такава политическа криза. през 2016 г на конференцията ни се проведе под мотото „Възстановяване на нормалността в политиката. Много пъти сме могли да дефинираме какво разбираме под възстановяване на нормалността в политиката, възстановяване на демокрацията и възстановяване на държавността. Въпросът е как преодоляваме политическата криза“, каза още той.

Карадайъ допълни, че страната има нужда от редовен кабинет с оглед на множеството кризи - ковид кризата, здравната, социалната, икономическата и финансовата, инфлацията, която в момента се развива, растящите цени.

„ Страната изисква отговорно управление, управление с визия, изискват отговорни политически субекти с бързи, спешни действия с оглед на преодоляване на кризата и с поглед в бъдещето“, каза лидерът на ДПС.

Карадайъ разкритикува теми, които трябва да се ускорят – „Ние сме закъснели с Плана за възстановяване и устойчивост и закъсняваме с оперативните програми. Националният ресурс, които имаме за реформите,  не е достатъчен, а тези възможности, които бихме имали при подобрен План за възстановяване и при одобрени оперативни програма могат да дадат тласък на икономиката, да се повишат доходите и стандарта на хората“, каза в заключение Мустафа Карадайъ./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448