Десислава Атанасова: Необяснимо е как Радев се превърна в разединител на нацията

България 19.01.2022 09:24 Снимка: ДНЕС+

Десислава Атанасова: Необяснимо е как Радев се превърна в разединител на нацията

„През изминалите 5 години и в контекста на днешната клетва на Радев имаше твърде много междуинституционални сблъсъци. Неколкократно той отправяше и заплахи към НС. Надявам се за 5 години на този пост да е осъзнал, че институциите са гарант както за спазването на правата на гражданите, така и за спазването на закона“, заяви пред бТВ председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя обясни, че никога не е имало вражда: „Той беше този, който размаха юмрук на площада и този символ стана символ на разединението в обществото. Затова той си спечели прозвището разединител на нацията“, каза още Атанасова.

„Необяснимо е за мен как президента, който по Конституция трябва да е надпартиен и да е обединител на всички политически сили, се превърна в разединител на нацията“, поясни тя. И препоръча на президента да събира по-често КСНС, защото, по думите ѝ, те не са се провеждали, както изисква законът. Атанасова отправи апел президентската институция да стане тази, която събира всички мнения и партии.

Атанасова заяви, че управляващите обичат да общуват с декларации, които са само пожелателни, а за съдебната реформа трябва да се поканят партиите в парламента и после да се дават заявки в обществото./БТВ

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648