Десислава Атанасова: Идеята експертно правителство да управлява до пролетта е доста налудничава

България 19.08.2021 14:44 Снимка: ДНЕС+

Десислава Атанасова: Идеята експертно правителство да управлява до пролетта е доста налудничава

Всички, които се обявяваха за наша алтернатива, очевидно не са такава, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС

Идеята експертно правителство да управлява до пролетта е доста налудничава. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред журналисти в Народното събрание.

По думите й редовно правителство се избира за четиригодишен мандат, а не в други срокове, визирани в проект на решение.

„На България й е нужно редовно правителство, което да взема решения и което да носи отговорност. Предстои не само отговор на всички тежки кризи, които очевидно служебното правителство не може да управлява. Предстои да се гласува и изработи бюджет за следващата година и много много други въпроси, които служебното правителство не е добре да прави, защото след това не е ясно нито как ще се харчат средствата, нито кой ще носи отговорност, нито дали българските граждани искат назначено от президента служебно правителство да управлява страната“, подчерта Десислава Атанасова.

„Ние няма да се бавим в срока, в който Конституцията ни е дала възможност за търсене на съгласие между политическите сили и сме готови за изборите“, посочи тя.

На въпрос каква е целта на ГЕРБ при евентуални предсрочни избори, да бъдат в опозиция или отново да се върнат във властта, Десислава Атанасова заяви:

„ГЕРБ винаги участва на избори с една единствена цел - повече доверие от повече български граждани и естествено победа. Това е целта на всички други, които се обявяваха за наша алтернатива. Очевидно не са такава. Те не са в състояние да поемат никаква отговорност. Имаше вече две възможности – и през април, и през юли. Смятам, че търпението на българите ще се изчерпи. Те искат стабилност и сигурност и единствено до този момент ГЕРБ е доказала, че може да я осигури“, категорична бе Десислава Атанасова. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448