Денков: Имаме пълно съгласие за приоритетите и подхода, който да използва България

България 28.09.2023 11:57 Снимка: ДНЕС+

Денков: Имаме пълно съгласие за приоритетите и подхода, който да използва България

Имаме пълно съгласие за приоритетите и подхода, който трябва да използва България. Нямам съмнение, че ще имаме добро сътрудничество, каза премиерът акад. Николай Денков на брифинг пред журналисти в Министерския съвет след среща с еврокомисаря по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова. Това е първата официална визита в страната на Илиана Иванова след встъпването ѝ в длъжност като член на Европейската комисия от България. Освен с премиера, Иванова се срещна и с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. 

Илиана Иванова обясни, че срещата е била, за да се очертаят основните приоритети, които стоят пред България в момента, в контекста на нашето членство в Шенген и еврозоната, както и основните елементи, свързани с ресора, който поема от Мария Габриел. 

Доста задачи предстоят за тази оставаща една година, така че ще имаме и други срещи. Предстоят и срещи с ресорните министри, каза Илиана Иванова.

Тя подчерта, че с правителството трябва да работят заедно. Вие на национално ниво да осигурявате тази необходима стабилност и взимането на бързи и адекватни решения, а аз от своя страна да представлявам страната ни в колежа на комисарите в Европейската комисия, защото предстоят важни теми – прегледът на средносрочната финансова рамка, както и на дългогодишната финансова рамка. Трябва да имаме своето място на масата на тези преговори, подчерта еврокомисарят.

CHF CHF 1 2.06835
GBP GBP 1 2.28157
RON RON 10 3.93757
TRY TRY 100 6.25016
USD USD 1 1.80811