Деница Сачева с информация пред депутатите за осъвременяването на пенсиите

България 23.10.2020 12:07 Снимка: ДНЕС+

Деница Сачева с информация пред депутатите за осъвременяването на пенсиите

Шестима министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол, предаде репортер на БГНЕС.

Първи на трибуната ще се качи финансовият министър Кирил Ананиев, към когото са адресирани три въпроса, свързани с фалита на застрахователна компания „Олимпик“ и предприетите действия в подкрепа на ощетените български граждани; постигнатата събираемост на публични държавни вземания (дължимите такси) от хазартния бизнес за периода 2015-2019 г.; относно допълнителни финансови средства за училищата в контекста на насоките за работа на системата на училищното образование в условията на COVID-19.

Веднага след него ще отговаря ръководителят на МВР Христо Терзийски, който ще трябва да внесе яснота за това как се работи по проблема с шофьорите на автомобили, употребяващи наркотични вещества, както и за акцията на органите на реда, при която униформените сбъркаха адрес на заподозрени.

Политиката по подобряване адекватността на пенсиите в България в краткосрочен и дългосрочен план – с това е свързан въпросът, отправен да министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

За преодоляване на поражения от „Дъбова коритуха“ информация ще даде министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Веднага след нея на въпроси ще отговаря министърът на околната среда и водите Емил Димитров. Пред народните представители той ще трябва да обясни за наказателната процедура срещу България заради екологичната мрежа НАТУРА 2000, както и за понижение на наличните завирени обеми в значимите язовири.

Последна на трибуната излиза министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, която ще отговаря на няколко въпроса. Те са свързани с водния проблем в община Севлиево, работата на ВиК-Сливен, както и с финансовите инструменти на правителството за осигуряване изграждането на общински социални наемни жилища./БГНЕС

CHF CHF 1 1.80444
GBP GBP 1 2.17689
RON RON 10 4.01344
TRY TRY 10 2.09954
USD USD 1 1.63258