Деница Сачева: ДБ стои отстрани и мълчи като мъдрец, искаме да чуем обща позиция

България 28.05.2023 16:27 Снимка: ДНЕС+

Деница Сачева: ДБ стои отстрани и мълчи като мъдрец, искаме да чуем обща позиция

„Демократична България“ стои отстрани като мъдрец и нищо не казва. Крайно време е това да се промени. Очакваме да чуем какво е общото мнение на ПГ на ПП-ДБ, а не единствено и само отделни гласове от ПП“, заяви пред БНР Деница Сачева от ГЕРБ.

„Искаме експертно правителство с взаимно приемливи експерти, които да изпълнят важните задачи пред България, а не да правят чистки и гонения. Те имат 37 депутата – толкова им е отредил българския народ със своя вот“, коментира тя.

„Усещахме жаждата за власт, но не подозирахме мащаба. За нас това, което чухме от Националния съвет, беше изключително потресаващо“, каза още Сачева. Тя увери като участник в преговорите, че на тях ПП по никакъв начин не са говорили за мащабни чистки, че няма значение как ще се изпълнява властта - законно или незаконно, нито пък за служби, посолства и пр.

„Най-доброто за България е да има стабилно редовно правителство. Това е държавническото, мъдрото, отговорното решение, от което може би ще пострада имиджът на някои партии, включително и на ГЕРБ. Ако колегите от ПП не са възмъжали за такова решение, тогава ще отидем на нови избори с всички рискове от това“, каза още Сачева.

CHF CHF 1 2.06835
GBP GBP 1 2.28157
RON RON 10 3.93757
TRY TRY 100 6.25016
USD USD 1 1.80811