„Да, България“ даде мандат за преговори с ПП на подалия оставка Христо Иванов

България 17.11.2021 13:06 Снимка: ДНЕС+

„Да, България“ даде мандат за преговори с ПП на подалия оставка Христо Иванов

Националният съвет  на „Да, България“ е дал мандат на председателя в оставка Христо Иванов и на Изпълнителния съвет в оставка да водят преговори за съставяне на правителство, съобщават от БТА.

Изборните резултати на снощното заседание не са били обсъждани. Ще има работна група, която да подготви Националната конференция, на която трябва да бъде избрано ръководство на партията. Следващата седмица се очаква и ново заседание на Националния съвет, на което ще бъдат анализирани резултатите от вота. Очаква се и да бъде определена датата, на която ще бъде свикан най-висшият форум на „Да, България“.

НС е изслушал информация от Христо Иванов за разговорите вчера с „Продължаваме промяната“. Очаква се и останалите две формации в коалицията „Демократична България“ - ДСБ и Зелено движение, да получат мандати за преговори, за да може „Демократична България“ да участва като едно цяло в процеса.

Вчера съпредседателите на ПП - Кирил Петков и Асен Василев започнаха срещи с лидерите на  ИТН, БСП и ДБ. По думите на Петков те са си казали: „здравей“ и са уточнили процесът, по който да се влезе в преговори.  /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448