Д-р Симидчиев: Няма да съм кандидат за депутат от ГЕРБ

България 28.02.2021 14:07 Снимка: ДНЕС+

Д-р Симидчиев: Няма да съм кандидат за депутат от ГЕРБ

За да мога да дискутирам от коя партия ще съм кандидат за депутат, трябва да излязат списъците. Няма да съм в списъците на ГЕРБ, но ще коментирам, когато стане факт. Няма значение от коя партия ще бъда, а какви позиции ще отстоявам.

Това заяви в предаването "Тази неделя" по Би Ти Ви пулмологът д-р Александър Симидчиев. Той отказа да говори повече по темата, преди утре или във вторник да бъде обявен официално.

Планът и структурата, по която правим ваксинацията, е важна. Не бива едни хора да бъдат ваксинирани за сметка на други, каза той по повод новопристигналите ваксини и т.нар. зелени коридори, които осигуриха имунизация на всеки желаещ, без значение дали спада към рисковите групи за коронавируса.

Според д-р Цветеслава Гълъбова, директор психиатричната болница в София, през всичките месеци на пандемията хората, които я управляват, изпращат разнопосочни послания и това обърква гражданите.

От медицинска гледна точка отварянето на заведенията на 1 март е рисково, заяви д-р Симидчиев. А д-р Гълъбова коментира, че с удоволствие би отишла в понеделник на ресторант, но е на народни танци.
Не разбирам защо обвиняват хората, че искат да се забавляват. Това е нормално. Психическото здраве на нацията е много влошено, каза тя./БТВ

CHF CHF 1 1.77625
GBP GBP 1 2.25344
RON RON 10 3.97018
TRY TRY 10 2.02274
USD USD 1 1.63176