Бойко Борисов се срещна с депутати от украинския парламент

България 03.02.2023 12:26 Снимка: ДНЕС+

Бойко Борисов се срещна с депутати от украинския парламент

„ГЕРБ продължава твърдо и последователно да подкрепя Украйна“. Това е заявил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с депутатите от украинския парламент Федор Вениславский, който е и представител на президента Володимир Зеленський във Върховната Рада. Сред гостите са и Игор Герасименко – член на комисията по сигурност и отбрана и носител на най-висшия украински орден „Герой на Украйна“. В срещата участваха и представители на украинското посолство в България.

„Подчертах пред колегите, че благодарение на ГЕРБ бяха приети решенията за предоставяне на военна помощ на Украйна и за обявяване на Голодомора за геноцид в българския парламент. Освен това още в началото на войната ГЕРБ изпрати помощ за Украйна, а през лятото младежите на ГЕРБ организираха детски лагер за 50 деца от региона на Харков“, заяви още Борисов.

Представителите на украинската Рада са благодарили за всичко, което от ГЕРБ са направили през последната година за Украйна. Подчертали, че за тях ГЕРБ е силен поддръжник и приятел, като са пожелали след изборите през април ГЕРБ да продължи да бъде политическият лидер в страната.

„В рамките на срещата обсъдихме и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството както между България и Украйна, така и между партията на Зеленски - Слуга Народу - и Политическа Партия ГЕРБ“, допълни още Борисов. 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648