Бойко Борисов: Христо Иванов дойде задкулисно в офиса на ГЕРБ да ми каже как ме обича

България 05.08.2020 13:51 Снимка: ДНЕС+

Бойко Борисов: Христо Иванов дойде задкулисно в офиса на ГЕРБ да ми каже как ме обича

„Румяна Бъчварова го доведе в офиса на ГЕРБ, той дойде да ми каже, че ме обича. Това заяви по адрес на един от тримата в Отровното трио, които се титуловаха за организатори на протестите срещу правителството днес на Националната конференция на партията.

„Искам да помоля тези, които правят провокациите, да не ги правят. Защото няма нищо по-добро от демокрацията и това хората да изразяват своята воля - хубава, лоша, затова сме се борили. Защо избрахме Тех парка? Защото тук е най-видимо само за 10 г. какви промени са направени - виждате, от едни казарми - клъстери, иновации, най-мощния компютър. Какво друго биха могли да ни покажат нашите опоненти, алтернатива на това?", попита той.

Борисов подчерта, че не желае по никакъв начин държавата да бъде разединена.

„Не съм Радев - да се радвам, когато хората се бият по улицата", каза той.

Един ден повече не трябва да стоим в управление ако хората не ни искат. Ще проведем много разговори. А на тези, които говорят, само ще им напомня приемането на България в банковия съюз и еврозоната. Много ги ядосва олигарсите това. Няма да могат да фалират банки, няма да могат да се теглят пари кеш, затова ще ми правят компромати, но както виждате това много не ме притеснява, подчерта Борисов.

Аз съм най-проверяваният политик в България през всичките тези години. Усещам напрежение в обществото заради исканото чувство за справедливост. Единственото, което не сме направили да издигнем кандидат за главен прокурор. Не моя подпис стои под указа на президента Радев за назначаване на главен прокурор, а неговия. Аз 11 пъти подред заедно с вас съм печелил избори. Три пъти със служебно правителство. Последното беше на президента Радев. Нас не ни е страх, но не вярваме на Радев."

Освен това Борисов призова привържениците си да не отговарят на провокациите. 

Много моля не отговаряйте на провокации. Те това целят. За това са пратени тук. Демократичните хора не ходят да плашат бебета и деца, а те това направиха пред къщата на Фандъкова, после дойдоха пред моята къща.

Затвори, Белене - такава демокрация имахме и аз съм потърпевш. Тези, които до болка познати сега, неблагодарни хора, единият го правихме омбудсман, другият ни беше коалиционен партньор. Дойде Христо Иванов задкулисно в офиса на ГЕРБ да каже колко ме обича. Георги Георгиев лежеше в централата на ГЕРБ, за да се срещне с мене. Това някак си го забравят. Ние сме за единство на нацията, каквото и да ни струва като партия, защото предстоят толкова тежки месеци, каза Борисов.Ако аз съм причината, отивам си веднага. Моля, не се поддавайте на провокации, добави още Борисов.

„Ние сме за единство, каквото и да струва това на партията”, каза Борисов и отново предупреди, че се очакват тежки месеци.

Геновева Михайлова

Какво още каза премиера, вижте във видеото :

 

CHF CHF 1 1.81129
GBP GBP 1 2.14119
RON RON 10 4.01171
TRY TRY 10 2.20477
USD USD 1 1.68113