Борисов за ПП-ДБ: Няма да има сглобка с хора, прехвърлящи вина

България 24.04.2024 10:25 Снимка: ДНЕС+

Борисов за ПП-ДБ: Няма да има сглобка с хора, прехвърлящи вина

„Не мога да повярвам, че ПП-ДБ са казали, че сме саботирали правосъдната реформа. Сега, когато сме в предизборна кампания, след три години бездействие да кажеш, че ГЕРБ са ти виновни, е несериозно”.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

По-рано акад. Николай Денков от ПП-ДБ заявиха, че ГЕРБ саботира Плана за възстановяване и устойчивост и правосъдната реформа, защото законите в комисии не се придвижват напред.

"Преди три години ГЕРБ вкара България в Европейския банков съюз, в чакалнята на Еврозоната и остави напълно готов ПВУ. Три години те бяха премиери, над 20 закона сме приели по ПВУ”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

"Не може да има сглобка, с хора, които не си дават реална представа за това какво са сътворили, какво може да се направи, а само търсят да си прехвърлят собствените вини на някой друг”, посочи Борисов, визирайки доскорошните си некоалиционни партньори от ПП-ДБ.

Според Борисов ПП-ДБ са харчили парите, които са заварили след ГЕРБ.

„Акад. Денков да каже какво е построил, какво са направили, къде инвестираха, за да се носи печалба”, призова Борисов.

Колкото до исканата от „Възраждане” оставка на Росен Желязков като председател на НС, Борисов заяви, че това са емоционални изблици на несигурност и неспособност.

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361