Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери

България 28.03.2024 11:42 Снимка: ДНЕС+

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери

„Единственото, на което държа и няма да го позволя по никакъв начин, е служебен премиер да е Росен Желязков, а истински се надявам и президентът да не посочи Димитър Главчев, защото те биха били свързвани с ГЕРБ“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

„Не че не ги е гласувал единодушно парламентът, но няма да е красиво“, коментира Борисов и помоли чрез медиите президента да не ги посочва за служебни премиери, ако е възможно.

„Когато ГЕРБ управлява, управлява лидерски, с цялата си мощ - в името и за благото на хората, отговори лидерът на ГЕРБ на въпроса защо не иска нито Желязков, нито Главчев да бъдат избрани от държавния глава за служебен премиер.

Попитан какво ще стане със служебния министър-председател и възможна ли е конституционна криза, Борисов отговори: Имам един говорител по темата и това е Христо Иванов. Аз съм подкрепил всичко, което той е искал, и той ми е благодарил.

По думите на Борисов за избори се иска техническа готовност  - машини, флашки, сложен процес обясни той и добави, че ЦИК трябва да си дадат докадите и да вземат решение.

„На местните избори имаше проблеми с машините, това, което чухме е, че е имало големи нарушения. Ние винаги сме били за честни избори. Когато някой си прави „ала-бала“ с машините, ние не сме стадо“, добави той.

По думите му, когато са мислили кой да бъде служебен премиер, може би и трите партии са мислили, че ще управляват вечно, заяви той и обясни, че единият възможен за премиер - Димитър Главчев, не го е виждал от 10 години.

CHF CHF 1 1.97399
GBP GBP 1 2.29881
RON RON 10 3.93061
TRY TRY 100 5.58453
USD USD 1 1.79731