Борисов категоричен: ГЕРБ се отказва от смяна на националния празник

България 27.09.2023 09:34 Снимка: ДНЕС+

Борисов категоричен: ГЕРБ се отказва от смяна на националния празник

Първата отстъпка от плануваните промени в конституцията вече е факт - ГЕРБ се отказват от промяната на националния празник. Това стана ясно от изявление в парламентарните кулоари на лидера на партията Бойко Борисов. "Казах за 3 март. Няма да го подкрепим. Не затова, че не сме за 24 май, а не трябва да се бият празниците. И 3 март и 24 май, Съединението - изключително светли празници, за да стават място за спор, раздор или политика", каза той. 

В началото на месеца Борисов подсказа, че може да даде назад като дори не изключи възможността да се вслуша в референдум по темата. "Да оставим националния празник на историците, ако трябва и допитване до народа да направим, но да затворим тази тема днес, тя не е най-важна", каза той тогава.

До края на сесията, преди депутаската ваканция, приоритет остават промените в конституцията, както и законите по плана за възстановяване. Това са важните неща, отсече Борисов.

На въпрос дали ГЕРБ са проверили миналото на Любомир Минчев, шефът на "Телелинк", който попадна на предно място в листата им за общински съветници в София, Борисов бе лаконичен: "Той е много успешен бизнесмен. По-успешен от Терзиев".

CHF CHF 1 2.04928
GBP GBP 1 2.28431
RON RON 10 3.93781
TRY TRY 100 5.78422
USD USD 1 1.80161