Борисов и Вучич увековечени на фона на "Балкански поток"

България 21.01.2021 16:44 Снимка: ДНЕС+

Борисов и Вучич увековечени на фона на "Балкански поток"

Премиерът Бойко Борисов е изпратил на президента на Сърбия Александър Вучич картина, на която двамата са увековечени по време на инспекция на разширението на "Балкански поток".

Информацията бе потвърдена от пресслужбата на правителството, като от там уточняват, че картината е подарена по протоколен път и не разполагат със снимки. От службата уточняват, че са изработени поредица от картини по инициатива на консорциума "Аркад" - изпълнител на линейната част на проекта за от българо-турската граница до българо-сръбската граница. Картините са предназначени за изложба, замислена в Националиня исторически музай, организирана от "Аркад" и "Булгартрансгаз". Изложбата е планувано да покаже археологически артефакти, открити по трасето на "Балкански поток".

Една от картините, на която са и премиерът Борисов, му е предадена, той обаче е решил тя да бъде изпратена на президента на Сърбия Александър Вучич като спомен от посещението му в България през юни миналата година. Тогава беше направен оглед на строителството на "Балкански поток".

В рамките на вчерашната среща в Министерския съвет министър-председателят Борисов изпрати картината на президента Вучич чрез министъра на външните работи на Сърбия Никола Селакович и съпругата на сръбския президент - Тамара Вучич, която е специален съветник в кабинета на министъра на външните работи. /news.bg

CHF CHF 1 1.78029
GBP GBP 1 2.24671
RON RON 10 4.01196
TRY TRY 10 2.1691
USD USD 1 1.61359