Борислав Сандов се надява да му стигне един мандат за АМ „Струма“

България 11.01.2022 12:30 Снимка: ДНЕС+

Борислав Сандов се надява да му стигне един мандат за АМ „Струма“

Районът на Кресненското дефиле на АМ "Струма" никога няма да бъде магистрала, а скоростна отсечка. Местното население в Кресна подкрепя магистралата да излезе от дефилето. Това заяви вицепремиерът и екоминистър Борислав Сандов пред БНТ.

По думите му не се налага да се строят проходи, но има начин да се обособи трасето.

Сандов се надява в рамките на правителството за един пълен мандат да бъдат оправени спорните отсечки в района на Кресненското дефиле. Той е на мнение, че именно европейското финансиране трябва да бъде използвано за АМ "Струма", докато националното да се ползва за други нужди.

Във връзка с проблемната стена на язовир "Огоста" край Монтана, министърът коментира, че ако не се вземат мерки, няколко години по-късно можем да бъдем свидетели на сериозни проблеми. Няма финансиране, но той се надява, че правителството ще намери начин да бъде осигурено такова.

По повод скандалните разкрития в РИОСВ-Кърджали, Сандов коментира, че това е нова информация за него, но е недопустимо представител на която и да е компания да се държи над закона. Екосекторът е един от най-неглижираните и има много сериозни проблеми, натрупани през времето, обясни Сандов.

Той допълни, че ще се опита да убеди Министерство на финансите да се повишат малко заплатите в ресорното му министерство./news.bg

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648