Бившият депутат Хиновски напуска ИТН: Нищо обещано в енергетиката не е изпълнено от правителството

България 29.06.2022 09:12 Снимка: ДНЕС+

Бившият депутат Хиновски напуска ИТН: Нищо обещано в енергетиката не е изпълнено от правителството

Бившият депутат Иван Хиновски напуска „Има такъв народ“. В съобщение в профила си във Фейсбук той казва, че не одобрява политиката на партията през последните месеци в областта на енергетиката и лансирането на случайни лица на отговорни позиции.

„Изразявам неодобрение и се разграничавам от кадровата политика на партията през последните месеци в областта на енергетиката и лансирането на случайни лица на отговорни позиции. Нещо повече: Нищо от реформите, които обещахме на избирателите си не бе изпълнено, нито бяха направени и опити за това. А предложихме най-добрата за България енергийна програма по мнението на редица авторититни български и европейски партньори“, пише той.

„Предстои обсъждане на енергийната политика на България на Евроатлантическа конференция, на която като експерт трябва да споделя постигнатото от правителството. Разбирате колко ще ми бъде трудно да не бъда обективен! Независимо от моето напускане на ИТН ще продължа да работя за реформите в българската енергетика като експерт, а не политик, какъвто винаги съм се старал да бъда, за повишаване на енергийната сигурност на страната и преодоляване на енергийната бедност“, пише Хиновски.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648