Бивш енергиен министър: Това не е годината на Радев

България 18.10.2021 13:12 Снимка: ДНЕС+

Бивш енергиен министър: Това не е годината на Радев

Хората, които правят кампании да отидат на някое гробище - гледката е като след война.

„Не може да има царство без хора. Трябва ваксинацията да е част от президентската кампания и от кампанията за депутати. Това не е годината на Радев или на някого друг, а годината на закованите ковчези. Хората, които правят кампании да отидат на някое гробище - гледката е като след война. Трябва да преодолеем локдауните чрез ваксинацията. Очевидно трябва да стигнем чрез принуда до ваксинацията. 100% зелен сертификат за всички. Това заяви в ефира на Нова  телевизия Мирослав Севлиевски, бивш енергиен министър.

Проблемът не е вътрешен за цените на тока. Проблемът е международен, Европа не може да намери решение, заяви още той.

Според него, ако има "сръчен министър" е възможно да се направи така, че цените у нас да бъдат облекчени.

„Важните въпроси за нас са дали имаме достатъчно капацитет, в какво състояние са мощностите ни и какво можем да покрием с тях. Тези въпроси обаче не се обсъждат", заяви Севлиевски.

“Проектът за Белене е направен преди 15 години. Идеята беше да се реализира проект с участието на Русия, Европа и САЩ. Ако сега имахме два реактора щеше да е по-добре при всички положения", добавя той.

Не съм с ДПС и не участвам в кампанията. Не съм съгласен да има кампания, в която си турско мекере или не си. Не е полезно да се прави лесна политика в момента. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448