Българи, претърпели катастрофа в Германия, благодарят на генералния ни консул в Мюнхен

България 24.09.2020 13:54 Снимка: ДНЕС+

Българи, претърпели катастрофа в Германия, благодарят на генералния ни консул в Мюнхен

Наши сънародници, претърпели през август катастрофа в Германия, изпратиха писмо до вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, в което благодарят на генералния консул на България в Мюнхен Драгомир Димитров за подкрепата в тежък момент.

„В негово лице, всички ние намерихме истинска опора, логистична помощ и човешко съчувствие“, пише Маруся Аладжова. „Нямаше и минута, в която г-н Димитров да не покаже своята загриженост и готовност да помогне за разрешаването на един или друг въпрос, готов във всеки момент с информация от болницата или близките на пострадалите“, допълва тя. 

На 23 август осем български граждани претърпяха пътен инцидент на територията на Бавария, пътувайки за Франция като сезонни работници. Част от тях пострадаха тежко и бяха настанени в болница. Служители на Генералното ни консулство в Мюнхен бяха в непрекъснат контакт със сънародниците ни и с местните власти, осигуриха служебен превод, съдействаха за настаняване в хотел на изписаните от болницата, както и за завръщането им в България. 

CHF CHF 1 1.82532
GBP GBP 1 2.15697
RON RON 10 4.01278
TRY TRY 10 2.07146
USD USD 1 1.64965