Авторката на „Ще ти скъсам г*за“ става шеф на пресцентъра на Министерски съвет?

България 12.05.2021 08:36 Снимка: ДНЕС+

Авторката на „Ще ти скъсам г*за“ става шеф на пресцентъра на Министерски съвет?

Соня Момчилова по всяка вероятност ще стане шеф на пресцентъра на Министерски съвет, съобщават медии. Момчилова е от обкръжението на Слави Трифонов и е автор на някои от знаковите текстове на Куку - „Ще ти скъсам г*за“, „Мама на татко не дава“, „Под мостовете съм сложил тротил“ и „Шъ та праа да умиргаш“.

Иначе Момчилова e журналист, писател и пиар експерт. Работила е като мениджър „Корпоративни комуникации” в bTV Media Group. През годините е била и шефка в пресцентровете на МВР, правосъдното министерство и Министерство на транспорта и комуникациите.

Според ПИК между Момчилова и Бойко Борисов има стара вражда още от времето му на главен секретар на Министерски съвет. Тогава тя била пиар на МВР и опитвала да ограничава медийните му изяви – нещо, с което той слабо се съобразявал. Самата Момчилова в публичните си изяви индиректно потвърждава информации за лична омраза към лидера на ГЕРБ, като дори е заявявала в медиите, че той е с психични проблеми и бил развит само физически, но не и духовно или интелектуално. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.78338
GBP GBP 1 2.27732
RON RON 10 3.97163
TRY TRY 10 1.88419
USD USD 1 1.6386