Автобусните превозвачи подкрепиха СДВР за възстановяването на нормалното функциониране на столицата

България 07.08.2020 12:25 Снимка: ДНЕС+

Автобусните превозвачи подкрепиха СДВР за възстановяването на нормалното функциониране на столицата

От Конфедерацията на автобусните превозвачи излязоха с позиция във връзка с протестите, които блокират движението и възпрепятстват нормалното протичане на тяхната работа.

„От конфедерацията на автобусните превозвачи заявяваме, че както нашата организация е получавала широка обществена подкрепа за организираните от нас събития, така и ние подкрепяме всеки справедлив протест, провеждан в рамките на закона. За наше съжаление в последните дни станахме свидетели на действия от граждани, участващи на страната на протестиращите, които прескочиха границата на закона и ограничиха права на граждани, и сериозно ни възпрепятстваха да изпълняваме нашите обществени ангажименти“, пишат в позицията си те.

„В тази връзка  приветстваме и напълно подкрепяме реакцията на органите на реда, възстановяваща реда и нормалното функциониране на столицата. Като бранш - активно и пряко засегнат от подобни незаконни блокади и окупации на възлови пътни артерии, считаме, че бе задължение на държавата и полицията да се намесят и възстановят законността и реда възможно най-бързо. Реакцията позволява на сектор, тежко засегнат от коронавируса и мерките срещу него - да продължи да функционира нормално“, категорични са те.

„Целенасочено не разпространихме тази позиция по време на окупацията, за да не бъдем обвинени в опити за насаждане на напрежение и противопоставяния в обществото, които считаме за напълно излишни и непродуктивни“, смятат от Конфедерацията на автобусните превозвачи./tribune.bg

CHF CHF 1 1.81752
GBP GBP 1 2.135
RON RON 10 4.02434
TRY TRY 10 2.18017
USD USD 1 1.65931