Аврамова: Ремонтът на Златишкия проход е на етап разглеждане на оферти за изпълнител

България 22.01.2021 14:57 Снимка: ДНЕС+

Аврамова: Ремонтът на Златишкия проход е на етап разглеждане на оферти за изпълнител

На етап разглеждане на ценовите оферти на допуснатите участници за изпълнител на ремонта на Златишкия проход е процедурата за ремонта на второкласния път през прохода, информира на парламентарен контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Отсечката с обща дължина 17 км е разделена на два участъка.

„Срокът за изработване на технически проект за рехабилитацията им е 120 календарни дни след сключване на договор с избрания изпълнител. При готова проектна документация за основен ремонт на тези участъци от пътя Джурово – Етрополе – Златица и след осигуряване на средства за изпълнението му ще може да се пристъпи към обявяване на обществени поръчки за избор на изпълнители на строителството и строителния надзор“, уточни министър Аврамова.

По думите ѝ стойността на ремонта на второкласния път ще бъде ясна след утвърждаване на проектната документация и съобразно предвидените в нея строително-монтажни дейности.

Регионалният министър напомни, че Златишкият проход е затворен за движение от 80-те години. С изпълнението на ремонта ще се възстановят експлоатационните качества и носимоспособността на настилката и ще се намери техническо адекватно решение за отводняването на пътя.

„Състоянието на второкласния път в останалите участъци е задоволително, като те се поддържат с бюджетни средства. Усилията са да приключат процедурите на Агенция „Пътна инфраструктура“, да бъде избран изпълнител, да има проект и да се пристъпи към реални строително-монтажни дейности“, изтъкна регионалният министър./tribune.bg

CHF CHF 1 1.76583
GBP GBP 1 2.26348
RON RON 10 4.01212
TRY TRY 10 2.21388
USD USD 1 1.59986