Асен Василев: Не ходя да светя на Борисов и Радев

България 06.12.2022 12:43 Снимка: ДНЕС+

Асен Василев: Не ходя да светя на Борисов и Радев

Съпредседателят на ПП Асен Василев даде изявление в кулоарите на НС относно твърденията си за срещи между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и държавния глава.

Той заяви, че в последните 24 часа сме видели на „един доста добре синхронизиран дует между господин Борисов и господин Радев, който не мисля, че изненадва българските граждани, така че стана очевидно даже за слепите”.

На въпрос има ли доказателства за срещите на двамата държавници Василев отсече: „Не ходя да им светя”.

 „Моите отношения с президента са били стриктно институционални”, отговори Василев на въпрос защо са се влошили отношенията на ПП с държавния глава. Другото било, че той казвал каквото мисли.

Асен Василев уточни, че все още не е получил покана от проф. Николай Габровски за разговор за подкрепа на негов кабинет. 

„Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ. Вече сме говорили и сме казали за 16-тте политики, които смятаме за важни в страната и кои бихме подкрепили, независимо дали ги предложат те или някой друг.  Част от тях внасяме в закона за бюджета”.

Относно казаното от Бойко Борисов, че ако Радев наложи вето на Изборния кодекс, ще помоли депутати си да го подкрепят, съпредседателят на ПП заяви: „Имайки предвид колко често ГЕРБ си сменят мнението съм леко скептичен, че това ще се случи. Ако се случи обаче, това ще означава, че последните 3 седмици парламентът е въртял абсолютно безсмилено едни безкрайни заседания. Вместо да си приемем антикорупционните закони, които са по Плана за възстановяване и които щяха да помогнат за Шенген, вместо да приемем истински бюджет, сме се занимавали с едни предизборни фишеци”, добави Василев.

Той заяви, че нямало повече какво да каже по случая „Джемкорп”.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648