Антон Кутев: Служебният кабинет свърши европейска работа по няколко направления

България 10.06.2023 11:47 Снимка: ДНЕС+

Антон Кутев: Служебният кабинет свърши европейска работа по няколко направления

Няколко са посоките, по които свършихме европейската работа. Служебното правителство направи повече за европейската интеграция на България в сравнение с доста редовни кабинети преди това. Това заяви пред БиТиВи говорителят на служебното правителство Антон Кутев.

Като големи успехи на служебния кабинет той изтъкна газовата диверсификация и намаляването на цените на горивата. По думите му линията на правителството е била зададена от президента, като държавния глава е давал предложения и решения, които да бъдат развити.

По отношение на кабинетът Денков-Габриел, Кутев посочи, че президента е дал ясен морален сигнал към двете коалиции са направили компромис в морален план.

Миналият път, когато ПП дойде на власт, в началото симпатизирах, но видях една тежка некомпетентност, която очаквах. Но очаквах, че зад себе си те ще сложат компетентни хора, които ще успеят да ги насочат. Видях как вместо експерти дойдоха други такива като тях и резултатът стана катастрофа. Много се надявам да са научили този урок, поясни Кутев.

Според него в страната има не само политическа криза, а криза на партийната система, която ще доведе до нейния крах.

Той коментира и възобновеното разследване по "Барселонагейт". По думите му е хубаво, че главния прокурор е раздвижил разследването, но уточни, че това е трябвало да се случи преди 4 години. Антон Кутев посочи, че иска правосъдие, а не вендета. Мястото на главния прокурор не е в парламента. Работата на Иван Гешев е там, където се арестуват престъпниците и се правят обвиненията, каза още той.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648