Антоанета Христова: Води се война на институциите

България 11.07.2020 09:29 Снимка: ДНЕС+

Антоанета Христова: Води се война на институциите

"Виждаме война между институциите, картината е лоша, посочи в ефира на Bulgaria ON AIR политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Тя коментира събитията от последните дни.

"БСП има страшно големи проблеми с лидерството си, организационни проблеми има, вътрешни конфликти. Нинова търси излаз активно на терена на политиката през протестите", добави Христова. "В цялата картина избирателите на БСП могат да останат много сериозно изманипулирани от резултата, който ще се получи. Президентът изказа реч, която беше пример за реч, която подава ръка на всички. Обществото е тежко разделено по линия на това лидерството да го поведе. 

Според нея, Христо Иванов играе много сложно и непоследователно с политическите си партньори.

"Опозиционната линия винаги е свързана с интерес, насочен към ескалация на напрежението. Вижда се много ясна структура на митинга. Вчера беше представена една група от млади, активни хора, до които постигнаха две послания, свързани със случката, която разигра Христо Иванов",

По отношение на президента Румен Радев, тя отбеляза, че той трудно ще освободи когото и да и било, защото това е характер. Той има своята линия и я следва.

Днес се поправи, но вчера зовеше на бунт, коментира Христова./Bulgaria On Air

CHF CHF 1 1.816
GBP GBP 1 2.16676
RON RON 10 4.04557
TRY TRY 10 2.34763
USD USD 1 1.64993