Адвокатът на Борисов: Вероятността да стане обвиняем е нулева

България 25.05.2023 15:38 Снимка: ДНЕС+

Адвокатът на Борисов: Вероятността да стане обвиняем е нулева

Менко Менков, адвокатът на Бойко Борисов, е категоричен, че възможността лидерът на ГЕРБ да придобие качеството на обвиняем по делото „Барселонагейт“ е „нулева“.

„Борисов само свидетел и такъв ще си остане. Нито има къща в Барселона, нито каквото и да е касателство към този предмет на обвинението. Зададените въпроси бяха само на база медийни публикации“, обясни адвокат Менков след края на двата разпита, които според него са били „елементарни, приятелски и весели“.

„Във всеки момент той може да даде показания като свидетел и ще даде, но той не е свидетел на нищо. Правят проверка, различаваща се от прессъобщението на ПРБ. Изказаното на пресконференция от Гешев и представено от него напечатано на компютър, някакво обращение, че е на ветровито място и за Мечо Пух. Г-н Борисов няма касателство към подобни неща, не бива и да има. Твърденията на някого или съмненията на някого, че Борисов би могъл да обещава посланически постове, са лишени от всякаква логика, тъй като той не би могъл да обещава подобно нещо“, категоричен е юристът.

Менков подчерта, че Борисов не познава нито Йордан Стоев, нито шестимата членове на ВСС, които поискаха оставката на главния прокурор.

„Няма никаква представа какво са си говорили с Иван Гешев. Борисов не ги е накарал, защото не познава и нито един от шестимата членове на ВСС, които искат отстраняването на Иван Гешев. Не ги познава, няма им телефоните, не се е срещал с тях“, обобщи Менков.

CHF CHF 1 2.04563
GBP GBP 1 2.31259
RON RON 10 3.92982
TRY TRY 100 5.55708
USD USD 1 1.82583