Още снимки:
test

Алгафари: Румен Радев няма визия за утре, а и не знае как се събират държавните пари

17.05.2020 13.32

Гледаемостта на БСТВ не е нула, а отрицателна, казва експертът
Интервю на Агенция ПИК

Политическият анализатор и медиен експерт Нидал Алгафари коментира пред ПИК поредната атака на президента Румен Радев срещу икономическите мерки на кабинета "Борисов", както и абсурдността в опозиционото говорене на държавния глава за това, че "българите са излезли от хипноза и натиск". Алгафари отговори защо такава риторика не чуваме от лидера на БСП Корнелия Нинова, а и срам ли я е за партийната задлъжнялост от 8 милиона лева.

Като специалист по пиар, Алгафари определи гледаемостта на т.нар. "свободна" червена телевизия БсТВ като не нула, а отрицателна, затова и не би обяснявал защо тя се занимава с акциите на Копейкин по жълтите павета, а не отразява протеста пред "Дондуков" 2 срещу Румен Радев.

- Г-н Алгафари, президентът Румен Радев отново атакува кабинета за икономическите мерки. Адекватно ли е поведението му, защо говори като опозиционен лидер, а не като държавен глава обединител на нацията?

- Вероятно причината за това, което казва Румен Радев, е, че не той събира парите, за да ги раздава.

Много е лесно, когато имаш една купчина с пари, да ги раздадеш. Много е трудно да ги събереш.

Освен това, когато човек е на висок държавен пост, който е придобил доверието на много хора, би трябвало да мисли за бъдещето, а не за насъщния. Бъдещето не е ясно нито за България, нито за Европа, нито за Съединените американски щати, защото все още никой не знае как ще се развие тази пандемия. Сега - дали това е нещо конспиративно, дали е от природата, дали Дядо Господ ни го е изпратил, мисля, факт е, че никой не знае какво ще се случи. Може да се наложи тези пари, които правителството успява да събере по някакъв начин или да вземе на кредит, да се употребят за съвсем други, по-важни неща. Да се харчат именно за бъдещето. Затова е разумно в момента да си малко по-консервативен, да спастриш малко пари за черни дни, отколкото да раздаваш на калпак.
Когато Радев казва, че трябва да се раздават пари, много би ми се искало да каже на кой принцип да се раздават. На кого? Нека той да определи на кого трябва да се раздадат ей така пари.

- Радев казва, че "българите са излезли от хипнозата и натиска". За каква хипноза и натиск говори, има ли в България паралелни реалности, за които ние не знаем?

- Вероятно се е подвел в думите, които е искал да каже. Вероятно нещо друго е искала да каже той. Но "хипноза". Не смятам, че в България има хипноза, защото не виждам да има Кашпировски в момента никъде, който да ги облъчва хората.

Освен ако не приема, че генерал Мутафчийски е Кашпировски. Но хипноза е едно, а ступор, паника, всички други думи, които могат да се употребят, са по-близки до това, което той вероятно би искал да каже. За съжаление, смятам, че вероятно не е употребил правилните думи, защото е абсурдно да се говори за хипноза.

- Ако приемем, че тази риторика би била по-приемлива и смилаема, ако я чуваме от лидерите на БСП, защо не говори Нинова така, да не би да я няма в публичното пространство заради личния срам от натрупания 8 милиона лева партиен дълг?

- В момента в тази партия са изключително слаби даже в риториката си. И затова единственият, който има някаква трибуна и някакъв вид одобрение, е Радев. Защото одобрението към Радев е в пъти повече от това на Корнелия Нинова. И затова може би ще го чуят по-добре и повече хора. А те си помагат взаимно един на друг, като нещата, които трябва да ги казва Корнелия, за да стигнат до по-голяма аудитория, ги артикулира Радев.

- Вие сте експерт по медии и тяхното поведение. Това, което направиха от т.нар. "Българска свободна телевизия", телевизията на БСП с отразяването на чисто партийния митинг на "Възраждане" на Костадин Костадинов, добил популярност като Костя Копейкин, адекватно ли беше и защо примерно те не влагат такова старание при транслирането на гражданското недоволство пред президентството срещу Румен Радев?

- Логично е, защото президентът е избран и посочен от хората на БСП. Така че не е логично да скачат срещу собствения си избор. А за това, че по тази телевизия са давали нещо, искрено съжалявам. Не ми се е случвало да я гледам, за да знам какво са отразявали. Доколкото съм запознат, тази телевизия е не с нула, а с отрицателна гледаемост. /tribune.bg

Днес+

Коментирай статията


Последни от Политика
19:07
Ангелкова: На 17 плажа по Черноморието ни - безплатни чадъри и шезлонги
16:51
Марешки: Радев и Манолова се надпреварват да крещят, но Борисов няма алтернатива
14:59
ЕК съди България за неспазване на директива за битовите отпадъчни води
12:42
Стойчев: Хората обичат новото, а Манолова не е нова
12:26
Проф. Топалов за изложбата в Руския културен център: Гавра с българския принос в славянските култури
10:05
Овчаров: Атаката срещу Нинова има за цел дестабилизация на БСП
09:07
Боил Банов: Инвестицията в култура е инвестиция в бъдещето на нацията
24 май 2020 г.
18:34
Сачева: Празнуваме, че повече от 1000 г. можем да пишем и четем с наши букви
16:52
Екатерина Захариева, Боил Банов и Красимир Вълчев с общо видео за 24 май
14:49
Горанов: Намаляването на ДДС ще повиши други данъци в държавата
14:41
Нинова: Да помогнем на просветителите, за да ни възвисят
14:07
Украйна поздрави България за 24 май
13:11
Борисов за Манолова: Тя за какво ли не се е кандидатирала
12:48
Манолова няма да успее само с кетъринг на столчета, да предложи тристепенно меню и френски вина
12:16
Караянчева: Скоро театрите и книжарниците ще са пълни, за да лекуваме в тях раните от изолацията
10:09
Борисов: ДДС за книгите ще бъде намален от първи юли
09:52
Да пазим духовния си дом - думите, призова президентът Радев
09:49
Красимир Вълчев: Проблем е мотивацията на учениците
23 май 2020 г.
19:19
Депутат дари 400 книги на малки читалища и библиотеки
19:12
Деница Сачева: Манолова гледа на политиката като на хазарт
15:10
Дариткова: Опасността от заразата не е отминала, изкарах леко коронавируса
08:44
Проф. Близнашки: Румен Радев прави нови и нови грешки
08:14
Украйна: Нямаме разногласия с България по правата на българското малцинство
22 май 2020 г.
15:36
Конституционният съд допусна искането на Радев по текстове в закона за здравето
14:00
Александър Иванов към БСП: Ако в партията ви се правят политически интриги, не ги пренасяйте в нашат

Най-четени от Политика

Избор на редактора