Още снимки:
test

Студенти на ВУМ инициираха иновативно кулинарно изложение във Варна

24.02.2020 11.00

Във Висше училище по мениджмънт – Варна се проведе първото кулинарно изложение “Food Innovation Exhibition”, което представи уникални кулинарни продукти и разработки на студенти от специалностите „Гастрономия и кулинарни изкуства“ и „Хотелиерство и кулинарни изкуства“. Като част от дисциплината „Иновации и креативност в кулинарните изкуства“, студентите от Институт по кулинарни изкуства към ВУМ имаха задачата да създадат и презентират авторски ястия с уникални рецепти, които не са използвани досега.

Събитието бе открито от заместник ректора по научноизследователска дейност на ВУМ проф. Станислав Иванов, а младите шеф-готвачи демонстрираха своите иновативни кулинарни продукти не само пред оценяващия ги преподавателски екип, но и пред представители на F&B индустрията и професионалисти от сферата на туризма и гостоприемството. Демонстрацията имаше за цел да привлече бизнес инвеститори, които не само биха оценили таланта и уменията на студентите, но също така биха могли да проявят интерес за закупуване и прилагане в практиката на някои от идеите.

Присъстващите имаха възможността да дегустират креативни кулинарни изкушения като солени френски макарони с български подправки, традиционна виетнамска супа „Фо“, огнен заек, бобена торта, бонбони с вкус на агнешко, близалки от свинско месо, сладолед от мащерка с трохи от розмарин, шоколадови бонбони със зеленчуков пълнеж от цвекло, сладък картоф с моркови или чили, както и да отпият глътка свеж коктейл от борови иглички.

Интересен факт е, че организацията на самото събитие се явява изпит за студентите от друга специалност във ВУМ - „Хотелски мениджмънт“, като част от дисциплината „Конференции, изложения и корпоративни събития“. Така те приложиха на практика наученото по време на лекции като планираха, организираха и управляваха реално събитие – опит, който е от изключителна полза за младите хора, завършващи образованието си подготвени да се включат в същинската работна среда.

Обучението в Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт е изключително практически-ориентирано и се характеризира с иновативност, изследователски елементи и нетрадиционен подход към кулинарните изкуства. Наред с академичните знания, студентите започват да трупат значителни практически умения още от началото на обучението си, което ги подготвя за реална работна среда и спомага за професионалното им и творческо развитие.

Практическата подготовка на студентите се реализира в различни направления, с цел запознаването им с целия спектър от дейности в сферата на гостоприемството и кулинарните изкуства. Под ръководството на техните шеф-инструктори, всеки семестър студентите планират и организират повече от 30 тематични събития, по време на които реални клиенти резервират места в специално оборудвания учебен ресторант. В рамките на обучението си студентите получават възможност да участват и в редица външни за образователната институция събития – изложения, панаири, благотворителни събития, кулинарни демонстрации, състезания и други, както в България, така и в чужбина. Безспорно, едно от най-важните предимства на обучението в Институт по кулинарни изкуства е възможността студентите да проведат до 12 месеца практически стаж в чужбина и да бъдат част от екипа на някои от най-добрите ресторанти в света. Университетът партнира с повече от 80 ресторанта със звезди „Мишлен“ в Европа, за да предложи най-добрите възможности за практика на студентите и да ги фокусира върху всеки детайл от реалното функциониране на ресторантьорския и кетъринг бизнес, формирайки у тях ценностите и уменията, които се изискват от бъдещите предприемачи и лидери в хранителната индустрия. /moreto.net

Днес+

Коментирай статията


Последни от ВАРНА +
12:50
Вандали потрошиха една от мобилните чешми във Варна
12:48
Задържаха 43-годишен в „Максуда”, обиждал и оказвал съпротива на полицаи
12:46
Рибарски принадлежности изгоряха при пожар във варненски склад
12:43
Варненец открадна тонколони от кола
10:25
Детски конкурс за ревю на книга организират във Варна
10:23
Таксиметрови шофьори от Варна излизат днес на протест
10:08
В „ДКЦ V Варна – Св.Екатерина“ вече се извършва бърз тест за антитела срещу корона вирус
08:28
Преглед на печата
07 април 2020 г.
23:53
Иван Портних:Носенето на маска е уважение към околните и лост за ограничаване на заразата/Видео/
21:32
Масово се кара без книжки и номера във Варненско
20:47
Стара Варна: Ходенето на баня - истинско събитие
20:29
В сряда край морето ще е ясно и слънчево
20:28
Флотилия бойни и спомагателни кораби с нов командир
20:17
И Иван Портних честити на медиците 7 април
20:12
25-годишен отараши магазин във Варна, пипнаха го
20:00
Общинските съвети може да провеждат заседания от разстояние
19:10
Отварят нов офис на Бюрото по труда във Варна
17:25
Във Варна и областта са проверени 888 лица за спазване на наложената им задължителна домашна каранти
17:08
Дадоха на съд управителка на дружество, измамила 5-ма души с над 15 000 лв.
16:13
На 03.04. Председателският съвет с действия за подпомагане на общ. здравни заведения във Варна
15:23
Медицински сестри помагат при раздаването на пенсии
13:25
Дни след присъда за подобно престъпление, пенсионер от Варна заловен с 30кг контрабанден тютюн
13:17
Обвиняем за седем грабежа ще продължи да пребивава в ареста
12:54
Учители и родители ще работят заедно с най-малките възпитаници на детските градини
12:52
Дезинфекцират православните храмове във Варна за празниците

Най-четени от ВАРНА +

Избор на редактора