Самоубийство или нещастен случай е най-вероятната причина за смъртта на Георги Александров

Варна<+> 24.05.2020 13:55 Снимка: ДНЕС+

Самоубийство или нещастен случай е най-вероятната причина за смъртта на Георги Александров

Най-вероятната причина за смъртта на журналиста Георги Александров е самоубийство или нещастен случай. 

Това заяви апелативния прокурор Владимир Чавдаров на брифинг днес. Той бе придружен от главния секретар на МВР Ивайло Иванов и директорът Дирекция на МВР -Варна старши комисар Данаил Пашов.

На 22 май около 17:30 ч, е открито тялото на мъж в плавателния канал под Аспарухов мост, на около 60 м източно в посока към морето. Тялото е разпознато от близките и е констатирано, че е  на 39 годишния варненски журналист Георги Александров. След извършената аутопсия през вчерашния ден, е установена и причината за смъртта, която категорично е удавяне. По тялото на журналиста са открити височинни травми. Които по думите на апелативния прокурор, са причинени от падане от високо.

Не са установени никакви медицински находки и травми, които да са причинени от насилие върху Александров.

Открито е голямо количество алкохол в кръвта на 39 годишния журналист, допълни прокурорът.

„След като не се е прибрал в дома си близо две денонощия, той е бил обявен за издирване от родителите си. Разпоредено е на ОДМВР да се установят всички хора, с които се е срещал по минути и часове преди смъртта си, които са разпитани. Разследването продължава и в този момент, като се работи върху две версии – самоубийство или нещастен случай. 

„Поводът, по който сме тук, е, че няма никакви данни различни от хипотезите, по които се работи в момента. С мен има екип от криминалисти от Главна дирекция Национална полиция, но това не е от недоверие към колегите, които са прекрасни професионалисти. Предвид професията на починалия, нашата цел е абсолютно безпристрастно да покажем, че няма абсолютно никакви съмнения за различна версия от двете, по които се работи. Най-вероятно се касае за самоубийство“, заяви главния секретар на Министерството на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Той допълни, че няма никакви съмнения, относно причината за смъртта.

Към момента се преглеждат всички камери, прогонва се трасето, по които се е движил. Не са намерили никакви лични вещи.

Главният секретар отказа да коментира въпрос, относно личните вещи на журналиста. Причина за това, той изтъкна погребението на Георги Александров, което бе извършено днес.

Относно високите стойности на алкохол в кръвта на починалия, той обясни, че са минали около 48 часа от консумацията на алкохол и поради тази причина в началото те са били доста по-високи.

По повод на спекулациите, че тялото е намерено в района около авариралия тръбопровод, апелативният прокурор на Варна заяви категорично, че тази зона се намира в различна посока и е на голямо разстояние от мястото, на което е намерено тялото на журналиста.

Разследването води Районна прокуратура Варна.

Геновева Михайлова

Какво казаха още криминалистите, вижте във видеото:

CHF CHF 1 1.77625
GBP GBP 1 2.25344
RON RON 10 3.97018
TRY TRY 10 2.02274
USD USD 1 1.63176